betöltés folyamatban...

A kezdetek

2019.02.22. - 16:08

Bombaként robbant a hír a sajtóban, hogy új közösségi finanszírozó oldal indul, ami egy teljesen egyedülálló szemlélettel, közvetlenül köti össze a magánszemélyeket egymással. 

Így kihasználva a technológia nyújtotta előnyöket semmi nem áll az útjába annak, aki egy jó ügyért szeretne kampányolni, és a megfelelő tőkét összegyűjteni.

Ha összefogunk, sok kicsi sokra megy, ez a GiveMyChance vezérmotívuma, amihez egy végtelen egyszerű kezelhetőséget biztosítanak a felületükön, és mindent megtesznek azért, hogy egyre többen ismerjék meg és használják ezt a hazánkban egyedülálló lehetőséget.

De vajon hol kezdődött a történet, és milyen úton jutott el a megvalósításig a két fiatal alapító, Adrienn és Krisztina?

Erről szólt a beszélgetésünk.

A személyes indíttatás, a segíteni akarás indította el őket abba az irányba, hogy a hazai lehetőségeket számba vegyék. Mivel nemzetközileg már léteznek hasonló elven működő platformok, ezek használata itthon meglehetősen szigorú feltételekhez kötött, korlátozott, vagy egyenesen elérhetetlen. Igény ugyanakkor lenne rá, ezt az alapítványok megléte is igazolja.

Hosszas tanulmányozásba kezdtek, hogy az itthoni viszonylatra szabva mikre van szükség, hogyan tudják kiküszöbölni a jelenleg elérhető adományozás gyerekbetegségeit, és a társadalmi esélyeket az egyenlőhöz közelíteni.

A pozitív visszajelzések az első perctől kísérték őket, ami megerősítette, hogy a célkitűzés és maga a megvalósítás is egy hiánypótló kezdeményezés.

 

Gyöngyvér: Mi az a személyes vonatkozás, amiért a közösségi finanszírozás irányába fordultatok? 

Adri: Volt szerencsém többször is fejlődő térségekbe utazni és megtapasztalni a világ sokszínűségét, annak - az európai ember számára - kevésbé ismert oldalával. Elhatároztam, ha módomban áll valahogy segíteni, megteszem, mert nem mindenki él olyan szerencsés körülmények között, mint én. És akkor már kicsit érzékenyebben a témára az itthoni problémákat is élesebben láttam, így, amikor jött az ötlet az egyetlen kérdés az volt kivel valósítom meg, de az is gyorsan tisztává vált és elkezdtük Krisztivel a munkát.

Kriszti: Régi vágyam volt, hogy valami olyannal foglalkozhassak, ami egy "kapaszkodó" lehet más embereknek, ami pozitív változást képes előidézni a világban. Ez egy kihívásokkal teli cél. Ma az internet segítségével nagyon sok ember megszólítható, ami egy hatalmas előny és régebben nem állt a rendelkezésünkre. Amikor Adri említette az akkor még csak épp megszületett ötletet, éreztem, ez lehet az a valami, amivel egy régi álmom megvalósulhat és az csak a hab a tortán, hogy ez mások álmának a megvalósításáról is szól egyben. Úgyhogy ezek után már csak a ‘hogyan?’- on kellett gondolkodnunk.

 

Gyöngyvér: Hogyan látjátok a hazai adományozást? Mik azok a nehézségek, amikre a GiveMyChance megoldást kínál?

Adri és Kriszti: Nagyon örülünk annak, hogy sok a segítő szándékú szervezet manapság. A problémát ott látjuk, hogy a magánemberek közötti közvetlen híd elég gyenge.

A legtöbben szeretnének másoknak segíteni és fordítva, akarnak segítséget kérni, csak valahogy ott akad el dolog, hogy akkor mégis hogyan, milyen platformon keresztül tud ez megvalósulni? 

Ennek az igénynek szerettünk volna teret adni a GiveMyChance-szel, hogy ki tudjon alakulni egy  új  kapcsolati háló az emberek között, amire a mai világban egyre nagyobb szükség van.

Ennek érdekében a kezdetektől egyértelmű volt, hogy közvetlenül kötjük össze a kampányolókat a támogatókkal, mert szerintünk így tiszta és átlátható a rendszer. 

A rendszer és a felület emellett rendkívül egyszerű és bármely korosztály számára könnyen kezelhető, és felhasználóbarát, mert az is célunk volt, hogy komoly technikai tudás nélkül is tudjon bárki kampányt indítani, illetve támogatni. 

A sikeres kampányoknak tapasztalatunk szerint feltétele az is, hogy minél részletgazdagabbak legyenek, ezért fotók és videók feltöltését is lehetővé tettük szintén néhány kattintással.

A támogatóknak pedig még egyszerűbb a dolguk, egy rövid regisztáció után játszi könnyedséggel tudják pár klikkeléssel támogatni a számukra legszimpatikusabb ügyeket. A támogatás gyakorlatilag azonnal megérkezik a kampányolóhoz, mert a valódi segítség lényege az is, hogy a megfelelő időben érkezzen.

 

Gyöngyvér: Mi a víziótok, célotok a GiveMyChance-szal, hova szeretnétek eljutni?

Adri és Kriszti: A víziónk az, hogy a GiveMyChance egy pozitív változást indítson el elsőként Magyarországon, és a segítségnyújtás mindennapi, természetes cselekedetté váljon!

Az emberek megtapasztalják, hogy nincsenek egyedül, hogy az összetartás igenis létezik, nem kell hozzá olyan, sokakat megrengető probléma, amikor ez nyilvánvalóvá válik.

Terveink között szerepel az országhatárokon átívelő terjeszkedés is, hiszen ha egy jól működő rendszert hoztunk létre, azzal egyre többek figyelmét hívhatjuk fel ezekre az értékekre.